Hradecké drakiády se každoročně účastní až několik tisíc malých i velkých návštěvníků, kteří nejen vysílají své létající draky na oblohu, ale užívají si i dalších podzimních atrakcí.

Program bývá vždy obohacen o další aktivity, jichž se mohou účastnit děti spolu s rodiči. Lze si například vyzkoušet skákání v pytli, práci se dřevem, závod na trakařích, hod bramborou či obelstít strašáka do zelí. Ve volných chvílích si všichni budou moci prohlédnout traktor ze Statku Všestary.

Podzimní pohodu doplní možnost opéct si buřty nebo využít nabídky „Polní Sion kavárny" v níž budou i grilované klobásy. Buřty si mohou návštěvníci donést své vlastní a opéci si je na připravených grilech.

Pokud si někdo nestihne pořídit draka předem, může si ho zakoupit až na místě, kde bude již od 14.45 hodin nabízen jejich široký výběr. Spolu s tím bude k dispozici rovněž takzvaný servis draků, kde je možné zprovoznit a opravit ty, které by nelétaly, jak mají…

Partnery Hradecké drakiády jsou hokejový klub Mountfield HK, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR - 211 a Farma Věkoše, na jejímž poli se drakiáda koná. Probíhá také za podpory MŠMT, Královéhradeckého kraje a Statutárního města Hradce Králové.

Jiří Řehořek