Santa a Ježíšek, porovnání zvyků

Hnacím motorem akce se stalo přesvědčení, že se v dnešní uspěchané době pomalu vytrácí dodržování tradičních vánočních zvyků. Zároveň se na nás z každého obchodu nedívá Ježíšek, ale usměvavý Santa Claus. Součástí programu, jehož motto zní Vánoce u nás a ve světě, je připomenutí českých vánočních zvyků a porovnání se svátky v zemích jiných.

Samotný zámek se bude pyšnit velkou vánoční výstavou a obřím betlémem ve Sloupovém sále.

Výstava na zámku, andělé a čerti

Pestrý program je pro děti a dospělé připraven také na nádvoří Karlovy Koruny. Od 10 hodin pak začnou vánočním cukrovím, dekoracemi a spoustou dalšího lákat adventní trhy. Speciální program dostanou do svých rukou andělé a čerti, kteří budou na nádvoří zámku k dispozici po celý den.

Pravou vánoční atmosféru navodí žesťové uskupení VIVAT FANFARA, jenž bude od rána ze samotného balkónu zámku troubit vánoční koledy. Zámecká kaple nabídne k poslechu koledy zpívané.

V zámeckém suterénu se v průběhu dne otevře fotografický ateliér. Návštěvníci se zde budou moci vyfotografovat a zároveň si vánoční fotografii odnést domů.

Za vstupné zaplatí dospělý 100 korun, děti 80 korun. Zvýhodněná cena je připravena pro rodiny s dětmi.

Prohlídky vánočních zámeckých komnat a Vánoce u nás a ve světě budou přístupné také o následujícím víkendu 12. a 13. prosince.