Kdo nestihl poslední promítání, může Ledce navštívit už tento pátek, kdy se od 21 hodin na plátně objeví snímek Hodinový manžel.              

Legendy českého rocku zahrají už tento pátek večer na Výravě

Petr Janda.Výrava /SOUTĚŽ DENÍKU/ - Legendární skupina Olympic v čele s Petrem Jandou koncertuje už více než padesát let. Bohatou hudební historii má za sebou i populární kapela Turbo, která vznikla už v roce 1981. Chcete si legendy českého rocku poslechnout naživo? Šanci máte už tento pátek na letním parketě ve Výravě.

S Deníkem se navíc na koncert můžete vypravit zcela zdarma. Stačí pro to jediné: Zapojit se do naší soutěže a odpovědět na jednoduchou otázku, která tentokrát zní: „V kolik hodin dvojkoncert ve Výravě začíná?" Své odpovědi nám zasílejte v úterý (4. 8.) do 14 hodin na e-mailovou adresu veronika.skrivanova@denik.cz. Nezapomeňte připojit údaje, na kterých vás budeme moci v případě vylosování kontaktovat a do předmětu e-mailu napište heslo „Výrava". Hodně štěstí!

Od sousedů: Hejtman vzkázal Kostelci: „Uprchlíků se nemusíte bát"

Královéhradecko - Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje, ale i ředitel krajského ředitelství policie Martin Červíček a zaměstnanci Správy uprchlických zařízení se v pondělí vypravili do Kostelce nad Orlicí. Zjišťovali, jak se žije uprchlíkům v místním pobytovém středisku.

„Chtěl jsem si popovídat o současném stavu i budoucnosti.  Jedná se o pobytové středisko. Klienti tu žijí dobrovolně. Žádají o azyl a  čekají, zda ho dostanou. Chtějí žít v Česku a integrovat se do společnosti," řekl hejtman. Podle něj je spolupráce mezi krajem, městem a policií velmi dobrá a kraj je schopen se podílet na řešení problémů, pokud by se nějaké vyskytly.