Od 19.30 hodin zahraje Josef Špaček na housle, chybět samozřejmě nebude Filharmonie Hradec Králové pod vedením šéfdirigenta Andrease Sebastiana Weisera.

Muzejní kavárna přivítá výstavu Klubu konkretistů

Hradec Králové - Pošesté se máte možnost podívat na fotografie ze sympozia landartu a Nábřeží umělců 2015. Tentokrát autoři vybrali kavárnu v Muzeu východních Čech v Hradci Králové. Vernisáž se uskuteční v úterý od 17.30 hodin.
„Výstavu uvede Štěpán Málek, promítneme si projekci studentských filmů, které jsme při vernisáži sympozia promítali na zeď muzea a také dokumentární film, který pro nás vytvořila společnost Impuls. Touto výstavou zahajujeme letošní cyklus výstav v kavárně muzea," láká KK3 Klub konkretistů.

Valentýn se blíží, vyrobte si srdíčko v hradecké knihovně

Hradec Králové - Svátek všech zamilovaných je za dveřmi a nezapomíná na něj ani Městská knihovna Hradec Králové, která pro děti připravila hravou dílnu plnou srdíček. Nebudou ale ledajaká, doslova celá zlatá.
Už ve středu od 15 hodin odpoledne si můžete se svým dítkem přijít do hlavního sídla knihovny ve Wonkově ulici vyrobit valentýnské srdíčko a ukázat obdarovanému, že máte skutečně zlaté srdce. Tvořit se bude ze zlaté tapety a hebkých ubrousků. Dílna bude otevřena do šesti večer, vstupné činí dvacetikorunu.

Dobrá zpráva…pro cestovatele

Hradec Králové - Máte rádi britskou monarchii, místní přírodu a záhady? Chcete se podívat do Anglie nebo si připomenout místní atmosféru? Pak by vás mohlo zajímat čtvrteční cestopisné promítání Petra Šilhánka s názvem Jihozápadní Anglie aneb Po stopách velkého psa rodu Baskervillů. Akce začíná tento čtvrtek 11. února od osmnácti hodin v Salonu Královéhradeckém na Gočárově třídě v Hradci Králové. Vstup. je zdarma.