„Podařilo se nám konečně koupit pozemek Za Škodovkou, kde by mělo vyrůst dětské hřiště. Lidé tady po něm volají už aspoň deset let," vyzdvihuje předsedkyně komise Alena Nekolová.

Rozhýbali se podle ní i přípravy rekonstrukce tamní hlavní tepny – Pražské třídy. „Dělá se na ní studie, naději nám také dává vítězství primátorovy strany, protože měla rekonstrukci Pražské ve svých volebních prioritách. Stejně si ale myslím, že to bude boj," myslí si Nekolová.

Další bourání

Ať tak či tak ale podle jejích slov věci nejdou tak, jak by si v Kuklenách představovali: „My bychom opravdu velmi ocenili, kdyby se věci trochu zrychlily. Vždycky se tu něco načne a pak se nic neděje," stýská si Alena Nekolná a naráží například na rozbouraný objekt bývalé koželužny, kam sice demoliční četa vtrhla, celou práci ale podle ní neudělala.

„Kus ubourali a pak zmizeli. Povolení k demolici je přitom ještě na další část. O to budeme bojovat, aby se tam alespoň ten zbývající povolený úsek doboural," říká.
Podjezd nevyhovuje

Když už se v Kuklenách přece jen začne něco dít, neobejde se to podle ní bez komplikací: „Teď se má u nás například opravovat Markova ulice, která je v naprosto dezolátním stavu. Včera mi volal doběla rozpálený pán, co tam bydlí, že nakonec zrekonstruují pouze úsek u nové mateřské školy. Takže na zbytek ulice si můžete vzít teréňák," svěřila se.

Kuklenské prý také pálí nevzhledný podjezd, který je třeba pro maminky s kočárky těžko překonatelnou překážkou po cestě do centra města. „Oni tam trpí i cyklisté, ten podjezd je pro chodce úzký a z jedné strany jsou jenom schody. Máme ale slíbeno, že se tam situace zlepší," věří.

Komisi místní samosprávy také vadí nebezpečný přechod před tamní základní školou, kde často přichází k úrazu právě děti. Naposledy tam srazil motorkář dvě školačky, které přecházely na zelenou.

Za co se tedy chystá kuklenská komise místní samosprávy bojovat v budoucnu? „Prioritou je rekonstrukce Pražské třídy, za tu budeme bojovat nejvíce. Pak bychom chtěli nové přechody a dobourat polorozpadlé a tím pádem nebezpečné prostory bývalé koželužny," vypočítává klíčové oblasti zájmu Kuklenských Alena Nekolová.

Michaela Zumrová