Zub času však na této dominantě Kuklen zapracoval a pozvaný statik vynesl nemilosrdný verdikt: „Komín musí k zemi!“ Jeho stanovisko potěšilo jak hradecký magistrát, tak i část obyvatel Kuklen.

Chybět nebude

„Komín je staticky narušený. Nicméně odbor hlavního architekta už dospěl k názoru, že ve studii ohledně celého území není jeho přítomnost nutná,“ uvedl vedoucí odboru správy majetku města Milan Brokeš s dodatkem, že pokud by komín zůstal, tak by stejně v budoucnu vyžadoval nákladné opravy. Místo toho se na komín v příštím roce vrhne demoliční četa. „Ještě nevíme, zda komín odstřelíme, nebo ho necháme ručně rozebrat. To je otázka dalších jednání,“ dodal vedoucí majetkového odboru.

Ilustrační fotografie.
Naháč pobíhal po ulici

Podle Milana Brokeše „pád“ komínu přivítala i kuklenská Komise místní samosprávy. To potvrdila i její předsedkyně Alena Nekolová: „K tomuto názoru jsme se přiklonili, když jsme zjistili, že je statika komínu narušena. Upřímně, komín je sice hezká věc, ale už aby tu byl konečně městem slibovaný dům pro seniory,“ uvedla Alena Nekolová.

Podle náměstka hradeckého primátora Jindřicha Vedlicha je již na tento objekt, který se stane součástí nového kuklenského náměstí, zpracovávána projektová dokumentace a čeká se na vhodný dotační titul. Na dotace se čeká i v případě navazujících parků, které již mají vydané stavební povolení.

Poklepání na základní kámen stavby nové zbrojnice březhradských dobrovolných hasičů.
Za rok v novém. Březhradští hasiči se těší na změnu zázemí