Přes jednasedmdesát kilometrů cyklistických tras slouží pro obyvatele i turisty Hradce Králové. Město hodně dbá také na propagaci cykloturistiky. A právě díky této snaze získalo speciální cenu za kampaň s názvem „Hradec Králové město cyklistů" v kategorii Nejlepší jednotná kampaň.

Hradec Králové získal ocenění na brněnském veletrhu GO&REGIONTOUR v rámci   osmého ročníku soutěže Velká cena cestovního ruchu.

„Uplynulý rok jsme věnovali zvýšenou pozornost cykloturistice a jejímu rozvoji, vysvětlila Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí, zdravotnictví, kultury a cestovního ruchu.

Speciální vůz

Město se snažilo přilákat turisty na bicyklech například pomocí speciálního automobilu s koly na střeše, který jezdil po vybraných městech republiky a v Polsku.

Fungovat začal také nový portál cyklohradec.cz, kde příznivci kol najdou například informace o trasách a další novinky.

Velké úspěchy sklízí také parkovací věž pro jízdní kola na Riegrově náměstí. Město už má vytipované lokality pro další podobné věže. Propojit by je chtělo také s půjčovnami bicyklů. „Přemýšlíme o nějaké možnosti výpůjčky. Uvidíme, jak to bude," dodala Maclová.