V nedávné době bylo díky detailní prohlídce konstrukce mostu zjištěno, že je v havarijním stavu. Most bude prozatím pro dopravu uzavřen na neurčito.

Havarijní stav uzavře most

Most plukovníka Šrámka ve Svinarech bude od středečního časného rána pro veškerou dopravu na dobu neurčitou uzavřen. Mimořádná mostní prohlídka a diagnostický průzkum konstrukce ukázaly, že most je v havarijním stavu.

„Důvodem k uzavření mostu je dlouhodobě se zhoršující stavební stav. Z aktuálních výstupů vyplývá, že provoz na mostě ze statického hlediska již není bezpečný, a to vzhledem k havarijnímu stavu zejména nosné konstrukce mostu," informovala mluvčí Královéhradeckého kraje Martina Götzová. Jak dlouho bude most uzavřen, se nyní nedá předjímat. Bude se zvažovat i varianta dočasné opravy pomocí mostního provizoria. Dopravní podnik města Hradec Králové připravuje náhradní autobusové trasy.

„Královéhradecký kraj plánuje nahradit havarijní most mostem novým. Odhadované náklady na novou mostní konstrukci jsou zhruba 40 milionů korun," uvedla mluvčí.

Kraj by chtěl stavbu financovat z dotací nebo z vlastních zdrojů. Zahájení stavby se odhaduje buď na rok 2018 nebo na rok 2019.

Vynucené změny na autobusových linkách MHD číslo 11 a 17.Zdroj: Dopravní podnik města Hradec Králové