Cestování po silnici mezi Hradcem a sousedními Pardubicemi bude od středy do pátku komplikované. Napojování komunikace R35 vedoucí od dálnice na silniční síť zcela uzavře „hradubickou“ silnici v okolí Opatovic.

Frekventovanou spojnici stotisícového Hradce s devadesátitisícovým městem perníku silničáři uzavřou ve středu v devět hodin. S jejím opětovným zprůjezdněním se počítá v pátek, kdy dojde k otevření části obří křižovatky, která propojí Hradec s dálnicí. Jízda od D11 a na ní tak od pátku povede přes Opatovice.

Objízdná trasa v době uzavření „hradubické“ bude sice vedena v blízkosti stavby, ovšem řidičům tady hrozí značné zdržení. Policie proto doporučuje vyhnout se tomuto úseku a k cestě využít jiné komunikace. Buď přes Libišany a Lázně Bohdaneč, nebo přes Vysokou a Dříteč.

„Aut bude přes obec jezdit výrazně víc, ale budeme to muset ty dva dny vydržet. Uvidíme, jak se na dopravě u nás projeví páteční otevření opatovické křižovatky. Toho se obáváme víc,“ uvedl starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák.