Už po páté konaná letní akce plná muziky v Chlumci nad Cidlinou letos během jedenácti týdnů posluchačům představuje téměř všechny žánry. „Dramaturgický plán jsem připravila tak, aby byl průřezem všech hudebních žánrů a každý posluchač v každé věkové kategorii v něm našel, jak se říká svůj šálek kávy," přibližuje organizátorka akce a zároveň ředitelka Klicperova domu v Chlumci Markéta Přerovská.

Chlumecké koupaliště se rozeznívá každý týden už od poloviny června, a to vždy ve čtvrtek večer. „Začátky jsou vždy v sedm hodin večer. Pokud vystupují dvě kapely, první koncert trvá do osmi večer,  následuje půlhodinová přestávka a druhý interpret pak začíná po přezvučení v půl deváté večer," vysvětluje Markéta přerovská. Stovkám divákům už stihla během letošního ročníku zahrát třeba revivalová kapela ABBA, pop rockový Natřije nebo Tři dny na břiše hrající blues – šanson.

Brouci Revival

Další hudební zážitky ale návštěvníky ještě stále čekají: „Já osobně se moc těším na The Beatles Revival Brouci Band, kteří vystupovali v Klicperově domě před osmi lety a myslím si, že patří mezi revivalovou špičku tohoto žánru nejen v České republice. Přesto pozvání platí na všechny koncerty, neboť tato akce je místem setkávání lidí, místem k odpočinku a poslechu dobré hudby," říká Markéta Přerovská.

Hned příští čtvrtek se můžete těšit na skupinu Total Randal, která chlumecké koupaliště rozvlní rockem, o týden později zvolní za tónů dechovky v podání Rozmarýnky, první čtvrteční večer v srpnu se zase ponese v rytmu country. To vystoupí kapely Wostruha a Kliďánko.

Poslední hudební čtvrtek se na koupališti v Chlumci odehraje 27. srpna, kdy se symbolicky rozloučí oblíbený band Komunál.