Zchátralý vnitroblok však zatím připomíná spíše jedno velké staveniště než zelenou oázu, ve kterou by se měl proměnit.

Prostor je oplocený, rozkopaný, vrší se tu kopce hlíny a kolemjdoucí si můžou všimnout občasných prací žlutého bagru. Jak ale Deník tento týden pravidelně pozoroval, většinu dní se toho na pracovišti příliš nedělo a bagr spíše „odpočíval".
Ve středu se na stavbě, která se rozeběhla začátkem května, uskutečnil v pořadí již třetí kontrolní den.

„Aktuálně jsou vytyčeny všechny trasy, kde budou probíhat výkopové práce na přípojce vodovodu a rovněž trasy pro pokládku kabelu veřejného osvětlení," informovala o výsledku kontroly tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková.
Zdržení prací se prý nepředpokládá. „V tuto chvíli nic nenasvědčuje tomu, že by Skleněnka neměla být dokončena v řádném termínu," ubezpečila mluvčí.

Park s pohádkovým názvem Skleněnka, který by měl být hotový do konce října, vyjde město na 4,142 milionů korun včetně DPH, většinu ceny pokryje dotace. „Máme dojednanou dotaci 85 procent z Evropské unie," uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich.
O park usiluje město řadu let. Původní plány byly rozsáhlejší, kvůli problémům s pozemky se však musely značně zredukovat.

Například tak, že Skleněnka nebude průchozí od obchodního domu Tesco 
k Terminálu městské hromadné dopravy, jak se původně zamýšlelo. „Určitě bychom chtěli, aby se parkem projít dalo. Až se vypořádáme s pozemky, bude se pokračovat," sdělila už před časem Magdaléna Vlčková.

Kromě zeleně bude v parku o rozloze téměř půl hektaru na Hradečáky čekat dětské hřiště nebo například koutek, kde si budou moci zahrát pétanque. Nebude chybět posezení a několik vodních prvků. Park poslouží i pejskařům, kteří tu budou mít své místo. V lokalitě vyroste také krátká betonová zeď na graffiti.