Pracovnice RC Amátka, které akci pořádaly, zase do parku přinesly deky a barevné hračky. „Chtěli bychom z toho udělat tradici. Každý měsíc by se maminky i tatínkové s dětmi sešli a mohli si na dece popovídat. Děti by si mezitím hrály, nechybělo by dobré jídlo a káva," uvedla Markéta Zákostelecká z RC Amátka.

Papež posvětil základní kámen hradeckého hospice

Vatikán/ Hradec Králové - Prezident Miloš Zeman navštívil v pátek papeže Františka. Hlavě římskokatolické církve při přátelském setkání předal několik darů a také základní kameny hospice v Hradci Králové a domova pro seniory s hospicovou péčí v Újezdu u Brna, aby je pontifik požehnal.

„Chyť a pusť" odteď na Stříbrném rybníku

Hradec Králové - Od letoška si můžete vyzkoušet sportovní vláčení stylem „chyť a pusť" na Stříbrném rybníku. Všechny ulovené ryby musejí být šetrným způsobem vráceny zpět do vody, a to za pevně daných pravidel. Městské lesy sem každoročně doplňují potřebné množství ryb.

Kromě toho je na Stříbrném rybníku možný i klasický sportovní rybolov. „Milovníci rybářských sportů si mohou zakoupit pověření ke sportovnímu rybolovu V prodeji jsou denní, třídenní, týdenní a roční pověření. Ulovené ryby si rybář může ponechat za podmínek uvedených v místním rybářském řádu," upozorňuje Aneta Ježková.

Tečka týdne: Jen stužka nestačí

Východní Čechy - Více než 12 000 vojáků, které stát posílal na nebezpečné mise dostalo oficiální status válečných veteránů. Většina z nich má na slavnostní uniformě stužku  od medaile, ale také zdravotní potíže a problém sehnat po ukončení služebního poměru práci. Nedávný průjezd americké kolony provázely špalíry občanů. O návratu našich vojáků ze zahraničních  misí se mnohdy ani neví.   (Jaromír Fridrich)