Titulem diskuze je „Abychom v Česku opět neztratili svobodu" a těšit se můžete hned na několik významných panelistů.

Vystoupí také primátor města

První diskuzní panel ponese název: „Proč nedůvěřujeme politickým stranám?" a vystoupí na něm primátor Hradce Králové Zdeněk Fink, poslanec Leoš Heger a ředitel agentury STEM Jan Hartl. Moderace se ujme zkušený odborník Jan Outlý, politolog Metropolitní a hradecké univerzity.

V druhém diskuzním panelu se bude probírat jiné téma, a to konkrétně otázka: „Jakého chceme prezidenta?".

„Na tento diskuzní panel přijal účast bývalý diplomat a předseda Iniciativy pro evropské hodnoty Petr Kolář, publicista, ředitel New York University v Praze a profesor Evropských studií na Centru pro Evropská studia na NYU v New Yorku, Jiří Pehe a novinář a komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk. Tento diskuzní panel bude moderovat Radko Hokovský, ředitel think tanku Evropské hodnoty," přiblížil Tomáš Heller, projektový koordinátor Iniciativy pro evropské hodnoty, která akci spolupořádá.

Přijďte diskutovat i vy!

Prostor samozřejmě dostanou i přítomní lidé v hledišti, kteří se v druhé polovině zmíněných panelových diskuzí budou moci aktivně zapojovat do debaty a tím utvářet i její podobu.

„Diváci budou pokládat panelistům své dotazy, čímž se otevře prostor pro diskuzi všem, kteří budou chtít říci svůj názor nahlas či položit otázku. Budování aktivního občanství a nabídnutí lidem Hradce Králové a okolí prostor pro vyjádření jejich názoru na palčivé otázky dnešní doby je i jedním z cílů plánované debaty," slibuje Tomáš Heller.