Boj o nadvládu nad hradeckým fotbalovým klubem však nebyl v rukavičkách a v jednu chvíli se dokonce vymkl pravidlům fair play. To když se Arnošt Urban (HDK) zeptal zástupců Konceda na dopis směřující proti Ivo Ulichovi s partnery a na možnost, že by při rozhodování Rady města použili nekalé praktiky v podobě odposlechů. Pravost dopisu i odposlechy však zástupci druhého účastníka v konečném pořadí rezolutně odmítli.

Velmi vášnivá debata se nesla také kolem samotného výběru uchazečů Radou města. Hlavně opozičním zastupitelům vadilo, že se s nimi nikdo o zájemcích a ti jim své vize a možnosti v krátkém monologu přednesli až na úterním zastupitelském plénu.

Opoziční zastupitelé také „vyjednávačům" vyčítali příliš měkké podmínky pro vstup do hradeckého fotbalu.. „Nemohly být ty podmínky razantnější? Jsem rád, že má někdo o vstup do klubu zájem, ale nerad bych, aby vše nakonec bylo na bedrech města. Proč se jedná o pozdějším většinovém podílu. Neměl by si investor postupně klub převzít celý?" přemítal Martin Hanousek (SZ).

Ještě ostřejší byl pak zástupce KSČM Lubomír Štěpán. Tomu nejvíce vadilo, že zkušební doba nového partnera je stanovena pouze na jeden rok. Nešla by prodloužit na tři až pět let? Nerad bych se dočkal toho, že zase budeme vykupovat zpět zdevastovaný klub. Navíc bych později dal podíl města a investora rovným dílem padesát na padesát,. Důvodem je, aby nakonec zdejší fotbal někdo nevytuneloval," uvedl zástupce KSČM. V tomto bodě ho uklidnil náměstek primátora Jindřich Vedlich, který uvedl, že proti takovým krokům je připravovaná smlouva ošetřena případnou sankcí.

Podle hradeckého primátora Zdeňka Finka je roční lhůta dostačující. „Je to test, jestli tato spolupráce může fungovat. Když se naše očekávání nesplní, tak se s investorem rozloučíme a klub koupíme nazpět za peníze, za které jsme ho prodali," uvedl primátor města, který již dříve preferoval vstup italského investora, o kterém se nedávno v Turíně bavil i s Pavlem Nedvědem. I přes kladné doporučení ikony českého fotbalu by nakonec pětinu akcií podle úterního rozhodnutí zastupitelstva měl získat Ivo Ulich a partneři.

Prodejem se naplní dlouholetá snaha města získat pro klub strategického partnera. Nový partner by měl klubu přinést lepší financování a po sportovní stránce umístění celku v první polovině prvoligové tabulky.

O konečné podobě smlouvy a i o tom, zda skutečně Ivo Ulich opět vkročí na hradecký trávník, rozhodne zastupitelstvo 30. května.

Fotbalová ePojisteni.cz liga: FC Hradec Králové - FC Slovan Liberec.
Komentář Jiřího Fejgla: Hnus na tribuně. Baroš je legenda