„Tuto informaci mohu potvrdit. Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek kolem sedmé hodiny večer. Byl to jako blesk z čistého nebe. Miroslavovo srdce už asi neuneslo ten nápor, kterému byl pan Vojtěch v poslední době vystaven," řekl Deníku před hájovnou, která se oděla do smuteční barvy, zástupce petentů Lukáš Kocián.

Přijel kondolovat nejenom družce hradeckého Robinsona paní Květě, ale vyřídit i potřebné záležitosti ohledně pohřbu. „Bereme to jako povinnost. Oba neměli moc peněz, tak alespoň chceme v této smutné době pomoci," dodal Lukáš Kocián, který je i nadále odhodlán bojovat za záchranu fořtovny.

„Naším cílem je hájenku zachránit. Teď se o to budeme, i s ohledem na památku Miroslava Vojtěcha, snažit ještě víc," dodal zástupce petentů, kteří se rozhodli uctít památku hradeckého Robinsona vytvořením několika pietních míst. To první vzniklo u hradeckého magistrátu. Další mají vzniknout přímo u hájenky a také u lesního hřbitova.

Město s ohledem na citlivost události pietní místo rušit nebude. A to i přesto, že se jedná o veřejnou budovu, na kterou si svévolně nelze cokoliv bez předchozího souhlasu vlastníka, tedy města, umisťovat. Podle tiskové mluvčí hradecké radnice Magdalény Vlčkové město nechce jitřit v této době další emoce. Jaký bude osud hájenky, však ani po úmrtí jejího nájemníka není jasný. „Město oficiální zprávy o úmrtí nemá, nicméně pokud je to pravda, pak se jedná o velkou lidskou tragédii a nešťastnou událost, která nás velice nemile překvapila. V tuto chvíli je předčasné hovořit o tom, jaký bude další postup v této věci," uvedla mluvčí s tím, že o zvěř, kterou Miroslav Vojtěch choval ve výběhu, se s největší pravděpodobností postarají Městské lesy.