Ovšem sobota je hlavně pro děti velkým zážitkem. Kdy se ve městě dostanou k tomu, aby nejmenší viděli, jak vůbec vzniká chleba. Přece jen se ve městě přinese z obchodu, ale v Krňovicích jim ukáží, jak se musí napřed zatopit v peci, připravit těsto, nechat ho nakynout, dát bochníky do ošatek a teprve po chvíli teprve do pece.

A dětem se líbilo, že mohly samy pomáhat: ochutnat těsto, moukou vysypat ošatky a dávat těsto z ošatek na lopatu, než se vsadí do pece. O malé pomocníky rozhodně Irena Zárubová nouzi neměla. Ani o objednávky. Peklo se totiž dvacet bochníků a polovina z nich již byla „vyprodána." Jako každou sobotu. Nově v sobotu přidali i koláče. 

Recept na chleba

Postup: 1,1 kg žitné mouky, 1,1 kg hladké pšeničné mouky, 1,5 l vlažné vody, 170 g droždí, 3 lžíce soli, 6 lžic octa. Vše smícháte a necháte vykynout. V el. troubě pečete napřed na 250 stupňů, pak na 150 stupňů, celkem zhruba jednu hodinu, na dno trouby dáme mističku s vodou.