Z Hradecka

Další spor o stromy: Aktivisté se vzdávají: Obří topoly v ulici Zámostí půjdou k zemi. Kvůli rekonstrukci. „Volení zástupci by měli ctít zájem obyvatel na kvalitním prostředí k životu a nikoli bezohledně prosazovat morálně zastaralé projekty spřátelených firem," říká ostře Tomáš Štayr, předseda občanského sdružení Ecoinstitut.

Pár se bojí o svůj vztah. Tak volají na pomoc policii: V pátek nakopl vyčítající manželku do zadní části těla starší pán, když se jí nelíbilo, že sedí dlouho u počítače. Ta neváhala a zavolala na něj policisty, přestože žádné zranění neutrpěla. Podobně své hádky řeší i další manželský pár z Hradce Králové. Křiknou na sebe a raději hned vytáčí linku 158. Tak řeší své krize pár z Moravského Předměstí. Policie k nim jezdí dvakrát měsíčně už dva roky. Oni se pak omlouvají a udobřují se polibky.

Ze sportu

Dvojnásobná přesila? Jen střely, nápad chyběl: Klíčová pasáž duelu hradeckých hokejistů se Zlínem se odehrála už zkraje první třetiny. Hráči Mountfieldu dostali výhodu dvou mužů v poli, která trvala 155 vteřin. Výsledek snažení? Kupa střel od modré čáry. Víc nic. Chyběl nápad, překvapivé řešení, snaha o kombinaci, která soka zmrazí. Nicménmě mládí vpřed! Rousek a spol. váleli.