Z Hradecka

Z Hradce je staveniště, lidi už týdny trápí hluk a objížďky: Kope se skoro všude, město ve svých rozsáhlých plánech oprav neušetřilo centrum ani okrajové části města. Lidé si tak pochopitelně stěžují na hluk a množství objížděk: „Kvůli všudypřítomným objížďkám se mi prodloužila cesta domů. Taky mi vadí, že nemůžu parkovat auto před domem. Už aby to skončilo," říká Jakub Misík, který bydlí v Labské kotlině.

Buďte jako on. Vítězové!: Po roce jsou zpátky ve vybrané společnosti. V elitní sešlosti, kam patří. Vždyť fotbalovou ligu vyhrálo v historii jen jedenáct klubů. A Hradec je mezi nimi, šokujícím mistrem se stal 
v roce 1960. Tehdy vstupoval do sezony jako nováček – a tahle situace se opakuje. V prvním kole přijedou na rozlehlý stadion v Malšovicích nebezpečné Teplice, které vloni (především) v první polovině sezony oslnily ligu krásnou hrou.

Ze sportu

Start! Hradec vyráží za záchranou: Fotbalová Synot liga se rozjela prvními dvěma zápasy v pátek, v sobotu do soutěže honosící se novým názvem vstoupí i Hradec Králové. Premiéra nováčka s nabuzenými Teplicemi je netrpělivě očekávána. I proto, že ve vzduchu se vznáší několik otazníků. Jaké to jsou? Třeba jaká bude základní sestava. Je to zásadní věc – vybere dvaatřicetiletý Luboš Prokopec správnou jedenáctku?