Z Hradecka

V Hradci vyroste nová čtvrť. Lidé se bojí hluku: Čtyři sta čtyřicet bytů by mělo vzniknout v nové čtvrti s názvem Rezidence Na Plachtě v sousedství areálu hradeckého Petrofu. Částečně uzavřený komplex bytových domů s výhledem do chráněného území Na Plachtě vyroste na dlouhodobě nevyužívané bývalé skladovací ploše.

Posílené spoje, nešpory v katedrále i sváteční řidiči na silnicích. Blíží se dušičkový víkend: Opravdu velký nápor zažily hřbitovy na Hradecku o uplynulém víkendu a také na státní svátek v úterý. Ještě větší davy se však očekávají tento víkend. V neděli si totiž připomínáme Památku všech věrných zemřelých, lidově Dušičky.

Ze sportu

Někde hrají ti, co na to nemají: Když generální manažer Aleš Kmoníček pár dní před startem hokejové extraligy oznamoval příchod jednadvacetiletého útočníka ze Znojma, nikoho to zrovna nevzrušilo. Taky proč. Jméno Petr Beránek nikomu nic neříkalo. Na horší časy (až přijdou zranění) dobrý, říkalo se. S prognózami, které mu nebyly nakloněny, ale mladík, jenž si vyzkoušel angažmá v zámoří i ve Finsku, rázně zatočil.