Z Hradecka

Dvacetiletý spor o D11 končí. Havránková podepsala konečnou dohodu o pozemcích: Zní to po letitých tahanicích až neuvěřitelně a jako další z desítek „kachen" o tom, že se farmářka Ludmila Havránková se státem konečně dohodla na směně posledního sporného pozemku, kvůli němuž už osm let stojí dálnice D11 před Hradcem v polích. Jenže tentokrát na věrohodnosti této zprávy přidává skutečnost, že se farmářka nejen dohodla, ale že smlouvu už i podepsala.

Vánoce narůžovo? Letos ne, u lidí frčí hlavně bílá se stříbrnou. Stromečky přinese Mikuláš: Že advent klepe na dveře teď poznáte hlavně v květinářstvích a zahradnictvích. Právě ty už se v těchto totiž plní roztodivnými vánočními dekoracemi. „Tím, že za pár dní je už první adventní neděle, tak teď vyrábíme hlavně adventní věnce. Kromě základu je děláme celé sami a jedeme opravdu ve dne v noci. Každý věnec je originál," říká s úsměvem majitel Zahradnictví Nechanice Vlastislav Velínský.

Ze sportu

Kotal: ,,V organizaci hradecké hry vidím posun": Bude to zvláštní pohled. Až v sobotu Václav Kotal s dalším kovaným Hradečákem Michalem Šmardou usednou na hostující lavičku, půjde svým způsobem o trochu nepřirozený jev. Ale ve fotbale to tak chodí. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Kotal, který v Hradci zanechal výraznou trenérskou stopu a nutno podotknout, že velmi úspěšnou, vede v současnosti Zbrojovku Brno a chce s ní v 16. kole Synot ligy pod lízátky uspět. Coby hostující kouč se tu představí podruhé.