Z Hradecka

O černé stavbě ví radnice od prosince. Roste si vesele dál: Na stavebním odboru města leží zpráva o černé stavbě, která vyrůstá na okraji Hradce u výpadovky na Třebechovice, už od půlky prosince. Skladové haly nizozemské společnosti CTP, která vlastní v Česku síť obchodních parků, tu vznikají na ploše větší než 21 metrů čtverečních. Jenže má to jeden „drobný" zádrhel – vše se odehrává bez jakéhokoliv stavebního povolení a v rozporu s vydaným územním rozhodnutím.

Žhář si políčil na kontejnery v Hradci. Pátrá po něm policie: Kontejnery a popelnice. Právě na ty si políčil zatím neznámý pachatel. O víkendu jich ve východočeské metropoli zapálil hned několik. Policisté už po žháři pátrají, hrozí mu pokuta až 15 tisíc korun. K prvnímu „ohýnku" vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice do ulice Dykova na Pražském Předměstí. Plastový kontejner na papír byl ale uhašen ještě před zásahem jednotky.

Ze sportu

Třetiligové týmy absolvovaly generálky na jaro: Převýšov i Union vítězně: Oba okresní fotbalové týmy, hrající Českou fotbalovou ligu, absolvovaly generálky před úvodním jarním kolem sezony, v němž se v neděli dopoledne utkají v Převýšově spolu.