Z Hradecka

Černá hala. Fink: Úřad postupoval správně: Dvě kontroly, čtyři zákazy v pokračování stavby a pokuta čtvrt milionu korun. Nizozemský investor CTP Invest stavbu dvou obřích skladových hal na ploše větší než 21 tisíc metrů čtverečních pozastavil teprve tento týden. Tedy až když se o něj začala zajímat média a město sdělilo, že připravuje trestní oznámení.

Chlumec svádí boj o houpačky a kolotoče za víc než milion: Stmelené město a lítý boj v klikání na internetu. Tak popisuje jedna z obyvatelek Chlumce nad Cidlinou Marie Křepelová boj místních o výhru v hlasovací soutěži. Cena je totiž lákavá –  moderní hřiště pro děti s pohádkovými motivy za víc než milion korun.

Ze sportu

Je na čase vyhrávat! Slovácko se dá vychytat: Složitá situace, v níž se nacházejí, velí jediné: Bodovat! Raději ale vyhrát! Fotbalisté Hradce Králové vstupují do rozhodující etapy boje o záchranu. Čekají je tři zápasy pravdy. V sobotu hrají na Slovácku, o týden později hostí doma Bohemians a trojčlenku zakončí v Jihlavě. Sbírat body po hrstech je v tomhle období podstatnější než kdykoliv jindy. Jinak se šance na udržení Synot ligy rozdrolí. „Votroci" musí začít už v sobotu odpoledne na Slovácku.