Z Hradecka

Podle nového řádu začne MHD jezdit až od září. Kvůli Koruně: Původně měly podle nových časů některé linky hradecké MHD začít jezdit už od května, vedení dopravního podniku ale platnost nového jízdního řádu odložilo. Důvod? Rekonstrukce křižovatky Koruna, která možná do provozu MHD přece jen nakonec zasáhne. Město přitom od začátku přesvědčovalo, že provoz místních autobusů a trolejbusů jeho obří investiční akce nijak neomezí. Jestli to tak opravdu bude se ale ještě neví, udržet provoz MHD ve městě ve stávající podobě za každou cenu by totiž stálo miliony navíc.

Nejtvrdší hasiči jsou v Jičíně, na paty jim šlape Hradec: Přehlídka síly, vytrvalosti a především vůle vyhrávat. Pod hoděšovickým vysílačem si ve středu dali dostaveníčko hasiči z Pardubického a Královéhradeckého kraje, aby našli toho nejlepšího. Konala se zde krajská soutěž v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije). Z hasičských sportů je to ta nejextrémnější varianta závodění. Hasiče na trati čeká tahání těžkých předmětů, test silové vytrvalosti, obratnosti.

Ze sportu

Golfový svátek pod Kuňkou. Za eso je mercedes!: Loni trefil první ranou jamku český golfista Lukáš Tintěra a za bezchybnou ránu na osmičce si odnesl prémii milion korun. I letos je v banku podobná odměna. Kdo trefí eso na sedmnáctce, jedné z nejkrásnějších jamek hřiště pod Kunětickou horou, získá mercedes v hodnotě 1,1 milionu korun. I taková jsou lákadla pro početné startovní pole 4. ročníku D+D Real Czech Challenge pořádané agenturou Relmost promotéra Petra Dědka.