Z Hradecka

Stížnosti zabraly: Město předělá chabé osvětlení ulice od nádraží: Rozsáhlá rekonstrukce hradeckého náměstí 28. října a k němu přilehlých ulic za téměř 100 milionů korun má necelý rok a půl po skončení stavebních prací zajímavou dohru: kritizované chabé osvětlení v ulici S. K. Neumanna nakonec město předělá. Zvýšení intenzity světla vyjde radniční kasu na desítky tisíc korun. „Práce ještě není propočítaná, proto finální sumu neznáme,"  tvrdí náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Histologové budou nově bádat „na půdě", úpravy stály miliony: Budoucí lékaři se v Hradci mají na co těšit, od nového akademického roku je čekají změny. Nejenže se jim konečně otevře první část kampusu u fakultní nemocnice, ale zbrusu nové prostory je čekají i na „mateřské" budově v Šimkově ulici. Rozsáhlá modernizace trvala skoro rok a fakultu stála 66,6 milionu korun. „V budově vznikly nové posluchárny vybavené moderní technikou a jiným zařízením a další prostory pro pedagogickou a výzkumnou činnost. Zcela nové je i předsálí před Velkou posluchárnou.

Ze sportu

V Teplicích se rozloučí velký „kápo": Po Marku Kuličovi odchází z nasvíceného jeviště další veterán, jenž svoji kariéru úzce spojil s Hradcem Králové. Adrian Rolko v sobotu v Teplicích naposledy vyběhne na prvoligový trávník. Rozloučí se velký „kápo", uznávaný stoper a hráč ceněný pro svůj nezkažený charakter. Sedmatřicetiletý čahoun s fotbalem nekončí. Podle informací Deníku by měl od nové sezony sedávat v kabině ambiciózní hradecké Olympie, která v blízké budoucnosti plánuje výstup do České fotbalové ligy.