Z Hradecka

Stavět se kolem Aničky bude. Kdy? To neví ani sám investor: Jsou to už více než čtyři roky, co pojišťovna Generali v Hradci Králové nechala zbourat historickou vilu na rohu Střelecké a Gočárovy ulice naproti vile Aničce. Na jejím místě mělo dávno vyrůst nové sídlo firmy, parcela však stále zeje prázdnotou. Investor ale tvrdí, že plán platí. Jen se prý o pár let pozdržel. Luxusní prosklené pracoviště, které zaměstná až stovku lidí – přesně to slibovalo Hradečanům vedení Generali v roce 2011, když na rohovou parcelu číslo 731 najížděly bagry. A slibuje to vlastně pořád, ze zpoždění viní papírování.

Konec boje. Zastupitelé mohou psát čtyřikrát ročně: Malování města na růžovo, jak tvrdí někteří královéhradečtí zastupitelé nebo více prostoru pro opozici? Půl roku trvalo než zástupci města schválili nová pravidla pro vydávání radničního zpravodaje. Dokument, který vytvořila  skupina složená ze zástupců všech politických klubů, ještě před zastupitelstvem musela schválit Rada města. Ta z něj vyškrtla jednu větu, což se některým nelíbilo.

Ze sportu

Problém Mountfieldu? První třetiny!: Je to jako přes kopírák. Mountfield nastoupí do zápasu vlažně, systematicky inkasuje první branku, někdy dvě, a pak musí výsledek horkotěžko otáčet. Někdy se to povede, ale někdy také ne. Třeba jako ve úterý na Kometě. Profesorský a liknavý přístup se hokejistům Hradce Králové nevyplatil. Ve 4. minutě prohrávali 0:2, nakonec padli vysoko 1:5. „Velmi rychle jsme byli gólově pozadu," nespokojeně zatřásl hlavou Peter Draisaitl, šéf nadupaného výběru.