Z Hradecka

Vystřídají Kaštanku koleje?: Nová „Berlínská zeď" nebo ghetto. Tak popisují odpůrci vykácení Kaštanky budoucnost lokality s téměř stoletými stromy na okraji Pražského Předměstí v Hradci Králové. Nelíbí se jim plán zrušit kvůli druhé koleji vzrostlé stromořadí. Ovšem nejenom zeleň je lidem ze spolku Kaštanka trnem v oku.

Není fast food jako fast food. Lidem šetří čas: Pro jednoho stravovací tabu, pro druhého běžná součást jídelníčku. Názory na restaurace s rychlým občerstvením i po více než čtvrtstoletí dál rozdělují lidi na dva tábory. Nicméně podle statistik si „rychlé jídlo" dopřál alespoň jednou úplně každý. Ať už šlo o polévku z pytlíku, bagetu, nebo hamburger.

Ze sportu

„Votroci" se chystají na válku: Půjde o vše. Nervy budou pracovat. Tak důležitý fotbalový zápas se v Hradci Králové dlouho nehrál. V neděli přijede Karviná a strhne se drsná mela o postup. Kdo v ní uspěje, bude mít do nejvyšší soutěže mnohem blíž. „Votrokům" by zřejmě ke spokojenosti stačil i bod, zato Slezané musí tvrdě šlapat za vítězstvím.