Z Hradecka

Trny Koruny jsou trnem v oku kolařů: Křižovatkou Koruna neprojel oficiálně ještě ani jeden cyklista a už se množí názory, že právě pro milovníky jedné stopy bude toto křížení hazardem se životem. Trnem v oku bicyklistů však nejsou automobily, ale sloupky v podobě trnů. 
I když jsou „vytrčeny" směrem z jízdní dráhy, i tak se někteří lidé domnívají, že mohou být životu nebezpečné.

Patnáct volebních okrsků zanikne: Do rovných sto volebních okrsků se při volbách rozdělovali obyvatelé Hradce Králové. Na podzim ale někteří mohou jít volit jinam, než byli zvyklí. Patnáct okrsků totiž zanikne. Magistrát si již nebude muset na podzim některé místnosti pronajímat. Ušetří i za členy komisí, kteří dostávají za dvoudenní práci 1300 korun, předsedové pak o tři sta korun více.

Ze sportu

Achillova pata Hradce? Střed obrany: Ukončení kariéry Pavla Krmaše oslabilo defenzivu Hradce Králové. Pyšná obrana, která v druhé lize inkasovala jen ve výjimečných případech, je najednou zranitelným bodem v sestavě. Přesněji řečeno její střed. Trenér Bohuslav Pilný stojí před klíčovým rozhodnutím, jež může mít dopad na výsledek celé sezony. Musí trefit složení stoperské dvojice.