Sobotní počasí programu přálo. Kdo splnil vytyčený cíl, obdržel v cíli za účast pamětní diplom. Trasu jste si mohli zvolit pro pěší na 20 kilometrů, cyklotrasu dlouhou 35 kilometrů ale také kratší společné trasy pro děti 8 a 14 kilometrů.

Na děti čekala u vodní nádrže Kříž za lesním hřbitovem nejedna soutěž, kde se mohly jaksepatří vyřádit. Házely oštěpem, skákaly v pytlích, překovávaly lanové překážky, slaňovaly po žebřících nebo zdolávaly chůzi na chůdách. Pro starší účastníky byla ten den připravena příjemná procházka nebo projížďka v podzimním sluníčku, tři kontroly a občerstvení po trase. Mimo jiné i v podobě opečeného buřtíka na chráněném ohništi u Výskytu.

Svačinu s sebou

„Pochodu se účastníme poprvé. O jeho konání jsem se dozvěděla od kamarádky. Vzala jsem s sebou syna. Nohy máme připravené, svačinu v batůžku," řekla Lucie Šolcová z Červeného Kostelce.

Lidé letos mohli také finančně přispět na obnovu chaty Klubu českých turistů na Lysé Hoře, která před časem vyhořela. V současné době je dokončena její hrubá stavba. Provoz objektu by měl být obnoven příští rok.

Eva Ženíšková