PAVEL SVOBODA, ředitel speciálních škol:

Plesy a k nim neodlučitelně patřící tombola. Zcela upřímně, na mne na plesech zbývá jen ta tombola. Plesy obecně jsou pro mne trestem protože se musím obléci do božohodového oblečení a škrtit se v kravatě, potom se také může stát, že mne někdo omylem vyzve k tanci a to už je totální katastrofa. Tanec je totiž obor, který mne zcela nepoznamenal, při jeho provozování se fakt trápím (neúspěšně). V tombole se párkrát štístko usmálo, ale že bych vyhrál věc, na kterou bych vzpomínal, to asi ne.

MICHAELA HARTIGOVÁ, basketbalistka Hradce:

Úplně plesový nadšenec nejsem, ale každoročně si jeden ples ujít nenechám. Nebudu ale jmenovat. Nicméně je to takový ten pro mě klasický ples, kde hraje živá kapela, užije se hodně srandy, nechybí bohatá tombola a každoročně přichází nové zážitky. Taky tomu odpovídá cena z tomboly, z které jsem byla opravdu nadšená – 10 kilo mouky. Myslím, že k tomu není co dodat – už abychom plesali!

TOMÁŠ VYMETÁLEK, architekt:

Co se týče plesových tombol, tak žádnou výhru typu živé sele nebo pytel brambor jsem zatím osobně nezažil. Každoročně chodíme na Jarní bál, kteří pořádají naši přátelé, divadelní ochotníci. Je to parádní akce pořádaná v malé sokolovně přímo propojené s hospodským výčepem. Takže si nemusíme hrát na žádnou nóbl akci. Osazenstvo plesu se vzájemně léta zná, tancování si užijeme, hudebníci jsou vynikající, bývají i vtipní hosté. A ceny v tombole jsou hodnotné, například loni lístky na MS v hokeji, kšiltovky z olympiády v Soči nebo třeba den v kovářské dílně nebo výběr rostlin na zahradu včetně odborného zasazení. Na tento ples se těšíme celý rok, letošní termín už se pomalu blíží.