„Chceme upozornit na snahu a úspěchy lidí s hendikepem, kteří se za podpory svých rodin a naší organizace poskytující sociální služby, stávají samostatnými členy společnosti. Také chceme získat prostředky pro nadační fond Hradecký majordom, který tyto lidi provází na cestě za samostatným, soběstačným, zodpovědným a důstojným životem a bydlením," uvedla Alena Nosková z organizace SKOK do života.

Během posledních dvou let se v Hradci Králové podařilo již deseti lidem s mentálním postižením postavit se na vlastní nohy, najít si práci a odstěhovat se do vlastní domácnosti, která se nachází v běžné zástavbě města a nijak se neliší od domácností „běžné" populace.

„Chtěli bychom upozornit na „dobrou praxi" a existenci fungující komunity, která podporuje část občanů města Hradce Králové se specifickými potřebami," dodala Nosková.

Sobotní akce se ponese v předvánočním duchu a je vhodná pro všechny lidi bez rozdílu věku. Součástí bude jako vždy dobré jídlo a pití, pro děti také od 10 hodin pohádka na motivy Malého prince.

Lidé rovněž mohou s sebou přinést věci, které již nepoužívají (elektroniku, malé domácí spotřebiče či sportovní vybavení), a podpořit tak dospělé lidi s mentálním postižením na jejich cestě k nezávislému a samostatnému životu.