„Po sečtení sedmdesáti procent hlasů to vypadá, že nám lidé dali v tomto našem snu zelenou," řekl Deníku Matěj Miro, který si svůj sen chce splnit s dalším hradeckým nadšencem Jakubem Peterou.

Konečné výsledky se dozvědí lidé v sobotu odpoledne. „Slavnostní vyhlášení se uskuteční v rámci Slavností královny Elišky, která nám snad také požehná a opět nám udělí právovárečné právo," uvedl Jakub Petera s tím, že oficiální čísla se lidé dozvědí o půl čtvrté odpoledne na Kavčím plácku, kde slavnostní atmosféru dokreslí živá muzika.

A aby toho nebylo málo, tak si nadšení pivovarníci pro návštěvníky vyhlášení připravili ještě jeden bonus v podobě ochutnávky čtyř druhů piv různých chutí, které by mohly být základem pro tvorbu té hrádecké. Bude to slepá ochutnávka, která nám ukáže další směr a lidé v ní budou preferovat svoji oblíbenou chuť, která se později stane určující i pro chuť našeho piva," uvedl Matěj Miro a dodal, že slepé ochutnávky budou pokračovat až do doby, než se Hradečáci neshodnou na té správné chuti.