Ti nejlepší dostanou na svůj výrobek logo Regionální potraviny, diplom a do konce listopadu si budou užívat propagace a reklamy, kterou jim bude pořádající Regionální agrární komora královéhradeckého kraje zajišťovat. Soutěž o nejlepší regionální potravinu se letos konala poprvé, narozdíl od Potravináře královéhradeckého kraje, který už oslaví pátý ročník a kde výrobky posuzuje spotřebitel.

„Oceněným výrobcům to zcela jistě přináší výhody, svědčí o tom i fakt, že se do soutěže hlásí opakovaně,“ uvedl Jaroslav Vojtěch, předseda regionální komory.

Porotci výrobky roztřídili do šesti kategorií. Ve skupině zboží vyrobeného z mléka zvítězil Jogurt řeckého typu společnosti Bohemilk, v kategorii masa vyhrála Selská paštika Toro z Chovservisu, mezi pekařskými a cukrářskými výrobky nejvíce zaujaly Hradecké pralinky z Cukrářství u Rudolfa, z nápojů byl nejlepší jablečný mošt z Podorlické sodovkárny.

Kategorie ovoce a zeleniny měla svého vítěze v kysaném zelí z ZD Podchlumí a za všechny ostatní nezařazené potraviny na první příčku dosáhl med s mateří kašičkou od Milana Plevy.