Jeho hlas zněl spokojeně. A právem. Letošní ročník návštěvností překonal ten loňský. „Něco přes šedesát tisíc," potvrdil Jaroslav Suk. Loni se na přehlídku leteckých strojů přišlo podívat kolem 50 tisíc lidí. Letos za hojnou účast mohl dobrý program i krásné počasí.

Kardinál Duka si užil let vrtulníkem

A pozitiva znějí dál. „Všechno šlo podle plánu, žádné nečekané nepříjemnosti, velká spokojenost," hlásí i mluvčí show Tomáš Otruba.

Dvoudenní přehlídka se konala po dvacáté, účastnilo se 11 zemí a po dlouhé desetileté přestávce se fandům do létání představila ukrajinská armáda se stíhacím letadlem Su-27.

„Pokaždé se snažíme představit divákům něco zajímavého včetně akrobatických skupin. Přípravy na další ročník vlastně už začaly teď o víkendu, protože jsme jednali s vystupujícími o účasti na příští rok," dodal Tomáš Otruba.

Letošní 20. ročník nabídl akrobatické formace Breitling Jet Team na sedmi letounech L-39 Albatros, divákům se představily stíhací letouny F-16 či Jas-39 Gripen a řada dalších.

Nebyla nouze ani o vzácné hosty, ať už šlo o představitele úřadů nebo o kardinála Dominika Duku, který na přehlídku jezdí pravidelně.

„Kardinál se v neděli dokonce proletěl vrtulníkem Cobra a moc se mu to líbilo," dodal Otruba.