Na „Stříbrňák" přiletí i vrtulník

Co všechno vás tu čeká? Chybět nebude například autogramiáda hradeckých hokejistů, prezentace městské a státní policie, Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, vojenské policie nebo Českého červeného kříže. Divácky zajímavou ukázku slibuje i práce služebních psů policie nebo letová ukázka vrtulníku.

Jenže to není ani zdaleka všechno. Pro děti je připravena řada dalších atrakcí, na kterých se vyřádí do sytosti. Sobotní program na „Stříbrňáku" slibuje skákací hrady, projížďky na konících a ponících, projížďky na člunech hasičů, nafukovací lezeckou stěnu i oblíbené na malování na obličej. Návštěvníci budou moci využít i bezplatné měření tělesných hodnot. Komu by to nestačilo, může navštívit lanové centrum v areálu kempu.

Za úkol nálepka, za nálepky poklad

Aby velký zábavný den dostál svého názvu Poklad na Stříbrném rybníku, budou děti plnit na jednotlivých stanovištích v doprovodu rodičů nejrůznější úkoly. Za jejich zdárné splnění vždy dostanou na papírovou čelenku samolepku. Když nasbírají určitý počet samolepek, mohou využívat atrakce a hlavně vybrat si něco z připraveného „pokladu".

„Z akce děti vždy odcházejí nejen s řadou zážitků, ale také si něco odnesou. Nejdůležitější ale je, což je i cílem našeho snažení, že si na zábavném odpoledni rodiče hrají dohromady se svými dětmi. Smysluplně a aktivně tak rodiče s dětmi prožijí společné chvíle, na které budou rádi vzpomínat," popisuje Michal Moravec, ředitel cestovní kanceláře B&K Tour Hradec Králové, která se spolu s Mateřskou školou Kampanova podílí na organizaci akce.

Zábavné odpoledne je určeno zejména dětem předškolního věku, ale na své si jistě přijdou i děti starší.