Společnost Technologické centrum, která areál provozuje, se rozhodla rozšířit nabídku volného místa pro začínající podnikatele o suterén.

„Dnes máme kromě jednoho provozního bloku určeného pro laboratoře všechny prostory zaplněné. Ve sklepě nebudou kanceláře, ale spíš drobná výroba,“ uvedl ředitel centra Martin Dittrich.

S umístěním firem v suterénu původní projekt nepočítal, a tak se nyní do objektu vrátili dělníci. Na dovybavení místností přidá peníze také hradecká radnice.
„Požadovali po městě téměř půl milionu korun. Rada města s příspěvkem souhlasila,“ řekla náměstkyně primátora Pavla Finfrlová.

Kromě zvelebení suterénu o počítačové a telefonní linky a další vybavení dojde k instalaci kamerového systému v celé budově. „Nedávno jsme řešili krádež schůdků a stojanů na kola. Máme tady dost drahé vybavení, takže chceme dalším krádežím předejít,“ řekl šéf technologického centra.

V areálu, jehož stavba stála přes 80 milionů korun a jenž začal fungovat v červnu 2008, nyní působí dvě desítky firem. „Zájemců máme stále dost. Uvažujeme proto o rozšíření centra do jiné lokality v Hradci. Víc ale zatím prozradit nemohu,“ dodal Dittrich.

Budoucnost hradeckého letiště