Do 14. února tak návštěvníci mohou v informačním centru a galerii obdivovat fotografie Robina Böhnische, které nepřibližují jen život v největší zemi Afrického rohu, ale i krásu a neopakovatelnou magii africké přírody. Fotografie přináší pohled na unikátní místa rozmanité Etiopie - země, kde před dvěma sty tisíci lety vznikl lidský druh. Vernisáž hudebně zpestřil Josef Gušlbauer.

Radní budou řešit úvěr i dotaci

Hradec Králové - Dodání nových balistických vest a dvou vozidel pro hradeckou městskou policii budou kromě dalších témat řešit na svém letošním druhém jednání hradečtí radní. Radní se v úterý budou zabývat i návrhem finančních prostředků na péči o životní prostředí a ekologické projekty či refinancováním úvěru na financování investičních potřeb města. Řešit se bude také žádost TJ Slavia Hradec Králové o poskytnutí dotace na nájemné za pozemek pod sportovní halou.

Po svazích u Olešnice svištěla jasanová prkýnka

Královéhradecko, Olešnice v Orlických horách /OD SOUSEDŮ/ - O století zpátky se v sobotu přesunuli návštěvníci Olešnice v Orlických horách. Jasanové lyže, pumpky a vlající šály - to byla výbava účastníků šampionátu v historickém lyžování. Malebně oděné děti i dospělí si mohli vyzkoušet své schopnosti a hlavně se skvěle pobavit.