Odjezd na trasu Hubertovy jízdy je pak v 11 hodin. „Rádi bychom upozornili na zpřísnění veterinárních podmínek z důvodu rozšíření infekční anémie. Od účastníků proto vyžadujeme potvrzení, že kůň od 24 měsíců stáří byl laboratorně vyšetřen s negativním výsledkem na infekční anémii," sdělili pořadatelé. Od osmi večer pak všichni milovníci koní zamíří na Hubertovský soud do hospody U Jezírka.

Pro velký odpad si popeláři přijedou

Hradec Králové - S příchodem podzimu budou mít obyvatelé Hradce Králové opět možnost zbavit se zdarma velkoobjemového odpadu, zbytků ze zeleně, pneumatik, barev, léků, zářivek, autobaterií a dalšího harampádí.

Hradecké služby přijedou s velkokapacitními auty přímo k domům při mobilním svozu, který začne 3. října a o víkendech bude pokračovat až do 31. října. Kolony sběrných vozů budou město objíždět téměř každou sobotu a neděli. Lidé mohou na stanoviště v určeném čase nosit odpady z domácnosti i zahrad s výjimkou stavebních. Harmonogram lze najít na internetových stránkách Hradeckých služeb www.hradeckesluzby.cz.

Zábradlí a lampy na nábřeží jsou po renovaci jako nové

Hradec Králové - Pískovcové sloupky a litinové lampy na labském nábřeží datují začátek svého vzniku už na konec 19. století. První velká obnova přišla ale až v letošním roce. Kulturní památka prošla od května kompletní rekonstrukcí.

„Obnova se týkala úseků nábřeží od městských lázní k Tyršovu mostu, u vodní elektrárny Hučák a na obou březích řeky mezi Tyršovým a Pražským mostem. Práce tak navázaly na v minulých letech provedené opravy zábradlí na Tylově nábřeží, u gymnázia, nebo v blízkosti Novákových garáží. Celkové výdaje projektu jsou 3,6 milionu korun s DPH. Maximální výše dotace činí 85 procent ze způsobilých výdajů, to jsou zhruba tři miliony korun s DPH," uvedla mluvčí radnice Magdaléna Vlčková.