Tato akce si již našla své příznivce z řad vystavovatelů i návštěvníků všech generací. Dokazuje také, že návrat k přírodě není jen pouhou frází, ale má stále více příznivců. Ke zhlédnutí bude řada opracovaných a broušených kamenů majících punc nejvyšší kvality. Uvidíte řadu vzácných druhů minerálů i fosílií. Nebude chybět ani odborná literatura. Takže pokud ještě nemáte na tento den nic v plánu, určitě přijďte a nebudete litovat.

O víkendu ožije všestarský archeopark

Všestary - Proč archeolog nejčastěji zkoumá jámy v zemi? V čem je archeologie obtížná a v čem snadná? Na tyto i další otázky odpoví program, který se uskuteční o víkendu v Archeoparku pravěku Všestary. Chybět nebude ani ukázka terénního výzkumu nebo archeologické laboratoře.

Dobrá zpráva…pro žáky, co rádi tvoří

Hradec Králové - Upíři, duchové, vlkodlaci a další příšery od Velryby hradecké městské knihovny hledají parťáky na Halloweenskou noc. Pokud je vám 10 až 15 let a toužíte prožít dobrodružnou noc, můžete se zapojit do výtvarné soutěže s názvem Namaluj strašidelnou hostinu. Výtvor je potřeba odevzdat v knihovně nejpozději do 10. října. Možná se právě na vaše šikovné dítko usměje štěstí a zúčastní se speciální strašidelné noci v knihovně.