„Každoročně se zastupitelé s partou místních nadšenců snaží vymyslet pro občany nějaké tematické přivítání adventního času. V předchozích ročnících jste u nás například mohli vidět viset na stromech jitrnice při tématu pohádky Dařbuján a Pandrhola, svou trefnou výzdobu měly například i předloňské „čertovské" vánoce s pohádkou S čerty nejsou žerty. Vloni náves až do 6. ledna zdobil betlém ze sena a ze slámy. Letos jsme betlém ještě rozšířili, a to o tři krále a velblouda," vysvětlila Jana Pečenková, starostka Mokrovous.

Betlém ze sena a slámy vyrostl u zvoničky v Mokrovousech.

Estakáda u Opatovic vyrostla o další patro

Východní Čechy - Práce na třetím patře křižovatky v Opatovicích nad Labem se chýlí k závěru. Stavební firma by měla předat hotové dílo ještě před Vánocemi. V nejbližších dnech stavebníkům zbývá dokončit montáž zábradlí a svodidel, drobné asfaltářské práce a napojení rondelu. Estakáda měří téměř kilometr. Na nové třetí patro naváže rychlostní komunikace, která se má stát klíčovou spojnicí z Čech na Moravu a alternativou přetížené D1.

Dobrá zpráva…pro všechny

Hradec Králové - Základní škola Štefánikova zve nejen všechny své bývalé, současné i budoucí žáky na Den otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 5. prosince od 9 hodin. „Lidé si budou moci prohlédnout nejen prostory školy, ale také budou moci nahlédnout do hodin, které si pro ně připraví žáci 1. až 6. ročníků se svými učiteli, případně nakoupit keramické výrobky našich žáků," láká Věra Andrejsová ze ZŠ Štefánikova.