Muzeum momentálně řeší možnost otevření knihovny i badatelského servisu v náhradních prostorách s omezeným provozem. Návštěvníci by tak mohli nahlédnout nejenom do knih, ale také do periodik v elektronické podobě. Knihovna zůstane uzavřená až do jara roku 2019.

V galerii Suterén začnou žít loutky

Hradec Králové - V galerii Suterén v hradeckém Infocentru v úterý začnou žít loutky. Výstava s názvem Příběh Loutky přinese fotografie loutek z hradeckého Divadla Drak i z muzeí východních Čech. Návštěvníci expozice tak mohou obdivovat životy postaviček na provázcích i jejich výtvarnou hodnotu. Výstava se koná při příležitosti připsání českého a slovenského loutkářství na seznam světového dědictví UNESCO, k němuž došlo na konci loňského roku. Výstavu je možné navštívit až do konce prázdnin.

Hrádkem provede děti komtesa

Hrádek u Nechanic - Propadnout se v čase do doby, kdy ženy nosily krásné zdobné šaty a muži byli pravými gentlemany, mohou návštěvníci zámku Hrádek u Nechanic. Od pátku do soboty se tu konají oblíbené prohlídky pro děti s paní hraběnkou či mladou komtesou. Návštěvníci se dozvědí, jak se žilo na letním loveckém sídle v druhé polovině devatenáctého století od nejpovolanější osoby. Dospělí mohou na prohlídku pouze v doprovodu dětí, ideálně starších čtyř let.