Na poslední chvíli přibyl jeden exponát, a tak se jich v Muzeu východních Čech představuje přesně 107, což je 550 panelů. Tedy několik stovek tisíc známek. Hodnota celé výstavy činí 25 milionů korun. Nejvyšší cenu – čtyři a půl milionu – má exponát pěti panelů známek z prvních dnů Československa a pak i dalších období jeho historie.

Na více než milion si svůj exponát cení vystavovatel, který předvádí soubor, v němž je i desetikorunová známka Rakouska císaře Františka Josefa z roku 1908. „Je tady spousta rarit a zajímavostí. Třeba kolky z indického knížectví anebo řecké a bulharské perfíny, což jsou známky, které byly dvakrát znehodnoceny– poštou a třeba firmou. Známky odkrývají i svá tajemství,“ vypráví ředitel organizačního výboru Zbyněk Loučný.
Filatelii se věnuje už 50 let a zaměřuje se na sportovní téma. Na výstavě je i šéf českých filatelistů Lumír Brendl. Národní výstava, která potrvá do neděle, je kvalifikační na světovou, která bude v roce 2008 v Praze. V pátek jury udělí celkem čtrnáct cen.