Není dost vakcín proti covidu, není jich dostat na to, abychom byli světovou špičkou. Ano, jsme na tom mnohem lépe, než Rusko a Čína, nesrovnatelně lépe než většina světa a jsme na nějakém říkejme tomu třetím místě za USA a skupinou výjimečných zemí v čele s Izraelem.

Vláda se brzy otřese. A co?

Jsme přitom na tomto třetím místě při dodržení všech vakcinačních zdravotních bezpečnostních pravidel, které jsme si jako EU stanovili. Proto očkujeme zatím třemi vakcínami, k nimž přibude nyní čtvrtá. Vakcínami účinnými a bezpečnými a na špičce moderní medicíny.

Uprostřed problémů výrobců vakcín s náběhem výroby a plněním obřích dodávek do EU tu zároveň už dlouho probíhá hybridní vakcinační válka Číny a Ruska.

Sputnik je asi výborná vakcína. Přesto ji nechci

Válka v níž se všemožně zpochybňují západní vakcíny a vychvalují ty jejich, v čínském případě zastaralé a v ruském případě nedostatečně otestované.  A snaží se nám se lstivostí ďábla tvrdit, kupte si naše vakcíny, je to přece lepší než umřít na covid. Ďábel, hlavně ten ruský, má úspěch. Na Slovensku i v Česku se dnes najdou lidé, kteří chtějí výlučně Sputnik, a není jich úplně málo.

Lék je jediný. Dost prověřené, kvalitní vakcíny. Protože jinak nám Moskva a Peking a jejich pomocníci rádi naočkují naše těla i naše duše.