„Jako muž nemám o skutečnostech, které soud projednává, informace,“ uvedl Ondřej Bach, který byl členem sboru zhruba 12 let. „Na soustředění jsem byl v sauně párkrát, nikdo mě tam k ničemu nenutil, bylo to mé rozhodnutí. Do sauny se nechodí v plavkách. Nikdo si mně osobně na nic nestěžoval. Holky tam byly i zahalené, měly na sobě ručníky nebo prostěradla,“ dodal.

Soud předvolal na žádost obhajoby i manžele Markétu a Radomíra Dvořákovy. Jejichž dcera byla sboristkou od svých čtyř do sedmnácti let. „Kdyby se ve sboru něco špatného dělo, určitě by se nám svěřila,“ tvrdili shodně s tím, že medializací případu údajného zneužování nezletilých dívek Kulínským byli šokováni.

Oba svědci jsou vysokoškolští pedagogové a o sboru Bambini do Praga a jeho vedení hovořili v superlativách. „K dětem přistupovali s úctou, respektem a s vysokými nároky,“ poznamenal Radomír Dvořák. Manželé Dvořákovi patří k iniciátorům prohlášení rodičů dětí, které byly členy sboru.

Jak uvedla Markéta Dvořáková, prohlášení podepsalo spontánně přes 600 rodičů. Požadovali v něm v době, kdy byl Kulínský ve vazební věznici, jeho propuštění na svobodu. „Šlo nám hlavně o zajištění důstojného průběhu vyšetřování případu,“ řekla. Její manžel upozornil na to, že se nemohl zúčastnit výslechu jejich dcery na policii v době, kdy měla teprve 14 let.

Krajský soud v Hradci Králové včera odročil hlavní líčení s Bohumilem Kulínským na 28. ledna až 1. února 2008.