To potvrdila celostátní kontrolní dopravní akce, která se uskutečnila ve středu 25. dubna letošního roku. Proběhla také na silnicích našeho regionu a výsledky nejsou nijak radostné.

Podle mluvčí východočeské policie Lenky Burýškové se policisté při kontrole vozidel zaměřili na dodržování obecně platných předpisů v dopravě. „Při akci bylo zkontrolováno 2029 vozidel a zjištěno 327 dopravních přestupků. Blokovou pokutou policisté vyřídili na místě 186 přestupků, za které řidiči zaplatili 136 500 korun. Na místě nebyli řidiči schopni zaplatit za 116 přestupků pokuty v celkové výši 127 100 korun,“ zhodnotila výsledky kontroly Burýšková.

Východočeští policisté zjistili nejvíce případů porušení rychlosti, a to u 161 vozidel. V 16 případech se setkali s nepoužitím bezpečnostních pásů u cestujících osob. Nevyhovující technický stav odhalili policisté u 48 vozidel.

„Jeden z kontrolovaných řidičů usedl za volant pod vlivem alkoholu. Při akci bylo zjištěno 17 přestupků, ke kterým došlo na železničních přejezdech,“ uzavřela mluvčí východočeské policie Lenka Burýšková.