Podle obžaloby Šrejbrovi jako čelní představitelé společností Detax, Invest Group a F–Autosport, které měly stejný předmět činnosti, uzavřeli v červnu 2000 kupní smlouvu na prodej nemovitostí mezi oběma prvními společnostmi, která byla nevýhodná pro prodávající Detax. Původní cenu přes osm milionů korun zvýšili na zhruba 58 milionů korun, které neuhradili, ale započetli je do pohledávek firmy Invest Group.

V prosinci 2000 měli podobným způsobem, tentokrát smlouvou mezi Detaxem a F–Autosport, připravit věřitele první společnosti o značnou finanční částku a ohrozit podnikání Detaxu. V květnu následujícího roku krajský soud prohlásil na majetek krachující firmy Detax konkurz. Obžalovaní však se správci konkurzní podstaty nespolupracovali, na opakované výzvy neposkytli účetní a jiné potřebné doklady.

Manželé Šrejbrovi veškerá obvinění odmítají a trestní oznámení označují jako komplot organizované skupiny osob s cílem získat majetek těchto společností. Obžalovaní nesouhlasí ani s obviněním, že svým jednáním způsobili mnohamilionovou škodu.