Událost má na svědomí úspěšná taneční skupina T-BASS ve spolupráci s Hradeckou kulturně vzdělávací společností a východočeským matadorem breaku Jaroslavem Karáskem. A bylo rozhodně na co koukat, protože se na akci sjely špičkové teamy nejen z Čech, ale i ze zahraničí.

V porotě pak usedlo česko polsko německé trio špičkových b-boys, jak si tanečníci stylu break dance říkají, a mohlo se začít bojovat o tituly Floormaster 2021. Soutěž byla o to zajímavější, že právě break dance byl nově zařazen mezi olympijské disciplíny, a to již od olympiády v Paříži 2024. Diváci tak mohli dost možná zahlédnout i některé budoucí olympioniky v akci.

Dechový orchestr města Hradce Králové vystoupil v Jiráskových sadech.
Jiráskovými sady zněl promenádní koncert městského hradeckého orchestru

V kategorii Kids, tedy teamů s tanečníky mladšími 16 let, se k radosti domácích radovali z vítězství hradečtí New Break Flow pod vedením Jaroslava Karáska při taneční skupině T-BASS. V kategorii Profi pak vypálila rybník všem českým teamům crew z Německa s názvem Saxonsz, která ve finále porazila brněnské Bezmasa crew. Kategorii Powermoves ovládl b-boy Jeep z Peklo sonic force a v kategorii Footwork dominoval b-boy Rocket z Polska.

Taneční skupina T-BASS