Exteriéry se točily na zámku Hrádek u Nechanic, na zámku Ploskovice, na hradě Krakovec a v Adršpašských skalách. Zámek Hrádek u Nechanic si můžete vybavit ze scény, kdy se za princem Velenem, jehož si zahrál Slovák Juraj Ďurdiak, objeví jeho švagři Slunečník, Měsíčník a Větrník, aby ho podpořili v boji proti zlému černokněžníkovi v podání Radoslava Brzobohatého. Přesně na tomto místě se dnes u zámku nachází golfové hřiště.

Novogotický zámek Hrádek u Nechanic byl postaven jako reprezentační letní a lovecké sídlo hraběcího rodu Harrachů. Původní interiéry seznámí návštěvníka se životem šlechty v druhé polovině 19. století. Na prohlídce uvidíte reprezentační sály, soukromé a hostinské pokoje, výhled z Hodinové věže nebo naopak technické vybavení v zámeckém podzemí. Hrádek v průběhu roku pokaždé nabízí něco jiného. Od ruchu velkých akcí až po klidnou procházku romantickým anglickým parkem.

Velikonoce na Hrádku
V nejbližší době o prodlouženém víkendu 15. až 18. dubna můžete vyrazit na akci Velikonoce na Hrádku. Každý den od 9 do 16 hodin lze zhlédnout velikonoční tradice v historickém zámeckém prostředí. Ve velikonočně vyzdobeném zámku budete seznámeni s historií Velikonoc, s jejich zvyky a tradicemi. Zjistíte, jak se vypočítá datum jejich slavení, význam dnů svatého týdne a další zajímavosti týkající se těchto nejstarších křesťanských svátků. Nebude chybět technika zdobení vajíček. Otevřena bude také zámecká kuchyň, kde můžete ochutnat originální sváteční zámecký bílý punč.