Velikým lákadlem je atraktivní pěší turistická oblast. Rodiny s dětmi se tu budou cítit stejně dobře jako nároční horolezci. Čistý vzduch, zelené lesy, nádhera procházek v horském prostředí a sněhem pokrytý ledovec každého návštěvníka jistě nadchnou. Můžete se toulat po loukách a užívat si vysokých hor v celé jejich kráse. S trochou štěstí můžete zahlédnout i pár divokých zvířat, jako jsou třeba jeleni a kozorožci.

Pro náročnější turisty jsou k dispozici zkušení průvodci, se kterými se můžete vydat na několikadenní přechody místních krásných hor. Okusit můžete i via-ferraty v okolí Berninského masivu, ze kterého se vám naskytnou nádherné výhledy.

Výstava K Salonu republiky.
Projděte Salonem republiky. Uvidíte auto Start roku 1929 i repliku Bia Central

Lago di Livigno
Lago di Livigno je umělé jezero na hranici Itálie a Švýcarska poblíž alpského střediska Livigno. V létě se na něm prohánějí paddleboardy, kajaky a šlapadla. V zimě se na něm bruslí, běžkuje a někdy i jezdí na sněžných skútrech. Pouze koupat se v něm nesmí.

Stelvio
K nezapomenutelným zážitkům také patří návštěva národního parku Stelvio. Jde o jeden z nejrozsáhlejších parků v Alpách. Žije zde mnoho vzácných zvířat, jako např. orel skalní, kamzík, svišť, kozorožec a další. Po vzoru afrických safari je i zde možnost organizovaných výletů s pozorování zvěře v jejím přirozeném prostředí.

Bezcelní zóna
Livigno má zvláštní daňový a celní status, který vyplývá z historie a v současnosti je velmi výhodný pro turismus. Neplatí se daň z přidané hodnoty, spotřební daně a do určité míry ani clo. Místní lidé a firmy platí daň z příjmu. To vede k nízkým cenám především alkoholu, parfumerie, oděvů a pohonných hmot. Turisté je mohou nakupovat v neomezeném množství, ale vyvážet je mohou jen pro vlastní potřebu. Kvůli tomu střeží hranice švýcarští celníci za tunelem Munt la Schera a také jejich italští kolegové v sedle Foscagno a kontrolují projíždějící automobily.