Závod byl také součástí letošního seriálu akcí České unie sportu, jejímž mediálním partnerem je Deník.

„Účast byla tentokrát o něco slabší než jindy, což bylo dáno zejména špatnou předpovědí počasí. Byly hlášeny bouřky, a to část lidí odradilo. Nicméně kdo dorazil, nelitoval. Hromy a blesky se nekonaly, dětské závody se obešly zcela bez deště a v dospělých kategoriích maximálně lehce mžilo, což je koneckonců i příjemnější než vedro a dusno,“ upřesnil Leoš Roušavý z pořádajícího sportovního oddílu SK RN Hradec Králové.

Program zahájily dopolední dětské duatlonové závody v disciplínách kolo a běh. Tratě počítaly již s těmi nejmenšími, kteří mohli absolvovat 100 metrů na odrážedle a 50 metrů běžecky. V 11,30 hodin vyrazili hobbíci na kurz Easy triatlonu se 150 m plavání, 5 km na kole a 1,5 km běhu a konečně ve 13 hodin odstartoval hlavní závod dne.

S trasou, jež zahrnovala 400 m plavání, 19 km na horském kole a 4 km běhu, si nejrychleji za všech poradili Vojtěch Bednarský z týmu Titan Trilife a Markéta Roubalová z SK Kola Víšek.

T-BASS startuje novou sezonu s úžasnou energií.
Skupina T-BASS startuje novou sezonu s úžasnou energií a vášní pro tanec

„Závod svou účastí ozdobili i další profesionálové. Mezi ty nejzkušenější patřili také padesátníci František Bulava a Marek Štěrba, kteří se ve své kategorii umístili na prvním a druhém místě. Celkově si všichni aktéři pochvalovali atmosféru a organizaci, vše se nám hezky sešlo. Za nás mohu jen říct, že už se těšíme na příští rok, jenž pro nás bude jubilejní, a doufáme, že se už vše odehraje za normálních podmínek,“ uvedl Leoš Roušavý.

Výsledky 19. Hradeckého terénního triatlonu – muži celkově: 1. Vojtěch Bednarský (Titan Trilife) 1:05:26,56 h, 2. Václav Bednarský (Titan Trilife) 1:07:13,44, 3. David Janda (Harfasport Team) 1:09:37,43; ženy celkově: 1. Markéta Roubalová (SK Kola Víšek) 1:16:50,35 h, 2. Pavlína Poláčková (Konrad Tools Team) 1:17:51,34, 3. Táňa Metelková (OK99 Hradec Králové) 1:24:30,38.

Kompletní výsledky na: irontime.cz.

Michaela Kratochvílová