Divácky velmi atraktivním byl poslední úkol, kdy soutěžící museli převrátit pneumatiku od traktoru. Profíci tu velkou ze zadního kola 2x tam a zpět. Právě převracení pneumatik, ač je běžnou disciplínou, má v Ohnišťanech speciální podtext. Jednou z místních vyhlášených akcí je Traktoriáda, kterou pořádá místní Zetor klub. Jestli chcete vidět traktory všech barev a různého stáří, těšte se na podzim a sledujte web obce www.ohnistany.cz.

Taneční akce Jam & Roll rozzářila Ulrichovo náměstí.
OBRAZEM Z HRADCE: Taneční akce Jam & Roll rozzářila Ulrichovo náměstí

Sobotní závod organizovala část místních dobrovolných hasičů, kteří jsou také velmi aktivní co se týče organizování dění v obcí. Nedílnou součástí závodu byla i vložená soutěž pro nejmenší děti. Speciální trať, která obsahovala i prvky „dospělého“ crossfitu, připravili organizátoři ve spolupráci s ohnišťanskou školkou. Startovné nadějí místního sportovního života bylo dobrovolné a bude použito na činnost mateřské školy. Na start dětského závodu se postavily více než 3 desítky dětí.

I přes prudkou průtrž před závodem mužů se podařilo závod dokončit v původním rozsahu a poslední závodníci předváděli své umění a fyzičku v již velmi teplém a slunečném podvečeru.

Jiří Reichl